Friday, October 07, 2005

Καμεροχαφιέδες σε σχολείο


Καμεροχαφιέδες στα σχολεία!!! Το πρόσχημα; Η αποφυγή των βανδαλισμών. Ο στόχος; Μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι να εθιστούν στο χαφιεδισμό και την αστυνόμευση, να υψωθεί άλλος ένας φραγμός στην ελευθερία κινήσεων, λόγου και κριτικής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, να μπει άλλο ένα εμπόδιο στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ετσι, άλλο ένα σχολείο πέφτει θύμα της γενικότερης κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε βάρος των εργαζομένων, με «κάμερες - "προστάτες"» να τοποθετούνται στα μουλωχτά.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για το 4ο ΤΕΛ Πειραιά, όπου με απόφαση του διευθυντή του σχολείου - αλλά και με την ανοχή της δημοτικής αρχής - τοποθετήθηκαν, πριν από λίγες μέρες, κάμερες παρακολούθησης στην είσοδο του σχολείου, στο γκαράζ, ακόμη και στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου... με το πρόσχημα της αποφυγής των βανδαλισμών.

31 Comments:

At 7:31 AM, Blogger Your Man said...

Εγώ ως απολιτίκ γενικότερα άτομο, να ρωτήσω:

Σε τι μπορεί να χρησιμέψει μια κάμερα σε ένα σχολείο;

 
At 9:15 AM, Blogger EKTORAS said...

Στο να εθιστούμε σιγά σιγά στη παρουσιά τους στη ζωή μας και να θεωρούμε ότι είναι εντελώς φυσικό να βρίσκονται παντού.

 
At 10:31 AM, Blogger Your Man said...

Ναι, αλλά δεν εξυπηρετούν έννομο συμφέρον ημών των πολιτών και φορολογούμενων;

Γιατί να μην προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε κάποιον που θέλει να μπει σε ένα σχολείο και να το καταστρέψει;

Δικά μας περιουσία δεν είναι κι αυτό;

 
At 11:22 AM, Blogger EKTORAS said...

Αφου λοιπόν ξέρεις εσυ ο πολίτης και φορολογούμενος "Σε τι μπορεί να χρησιμέψει μια κάμερα σε ένα σχολείο", γιατί το παίζεις μωρή παρθένα; Αυτό που ισως δεν ξέρεις και καλό είναι να το μαθεις, είναι ότι εμεις οι μη φολορογουμενοι και μη πολίιτες, τις σπάμε τις καμερες και εσυ ο "απολιτίκ" φορολογούμενος και πολίτης, αν εχεις αναπαραγωγικούς αδένες προσπάθησε να μας σταματήσεις.

Αντε γειάάάάάάάά

 
At 4:28 PM, Blogger Your Man said...

Γιατί είστε εσείς μη φορολογούμενοι και μη πολίτες;

Και ως μη φορολογούμενοι και μη πολίτες τι πλεονεκτήματα και τι μειονεκτήματα έχετε σε σχέση με μένα;

Και πώς μπορώ να γίνω κι εγώ ένας τέτοιος το αν θελήσω;

 
At 12:44 AM, Blogger EKTORAS said...

Το αν θελησεις το δεν μπορεις.

 
At 11:41 AM, Blogger Your Man said...

Γιατί δε μπορώ να γίνω κι εγώ;

Επειδή μου λείπει κάτι που εσύ έχεις ή επειδή έχω κάτι που έπρεπε να μου λείπει;

Ή δεν είναι θέμα έλλειψης/κατοχής και είναι θέμα θέλησης;

Δεν έχω αρκετή θέληση να γίνω; Ή δεν έχω αρκετή πίστη να γίνω;

Προσπαθώ μέσα από τις λακωνικές απαντήσεις να καταλάβω περισσότερα αλλά μου εξηγείς.

Το κάνεις επειδή πιστεύεις πως όφειλα να γνωρίζω (τι είναι η Πράβδα ας πούμε) ή επειδή είμαι ανάξιος να ασχοληθείς μαζί μου;

Άλλωστε, η ισχύς δεν βρίσκεται εν τη ενώσει;

 
At 2:29 AM, Blogger EKTORAS said...

"Προσπαθώ μέσα από τις λακωνικές απαντήσεις να καταλάβω περισσότερα αλλά μου εξηγείς"

Αφου σου εξηγώ όπως λες τι άλλο θες;

 
At 2:54 AM, Blogger Your Man said...

Οκ, αλλά ΔΕΝ μου εξηγείς.

Σκοπεύεις να μου πεις τι πρεσβεύεις και πώς πιστεύεις εσύ πως θα ήταν καλύτερη η κοινωνία;

Ή προτιμάς απλά να μην απαντάς ερωτήματα γιατί δεν έχεις κάτι να πεις πέρα από αυτά που ποστάρεις;

Και αν δεν έχεις κάτι να πεις παραπάνω τότε ΓΙΑΤΙ δεν έχεις;

 
At 4:02 AM, Blogger EKTORAS said...

Εσυ δεν εχεις. Αλλα βαριέμαι να σου εξηγώ τι δεν έχεις. Αλλωστε και να στο εξηγήσω αφού δεν το έχεις δεν θα καταλάβεις. Κατάλαβες; ΟΟΟΟΟχχχχχχχχχχχχχχιιιιιιιιιιιιιιιι;;;;;;;;;;;;;;; Γιατί δεν κατάλαβες; Ειδες που έχω δίκιο; Δεν έχεις γι' αυτό δεν καταλαβαίνεις. Τι δεν έχεις; Μα αν το ήξερες θα το είχες, οπότε δεν έχει νόημα να σου πω τι δεν έχεις. Οποιος έχει αυτό που δεν έχεις κατάλαβε τι δεν έχεις

 
At 4:40 AM, Blogger Your Man said...

Φυσικά, αφού εσύ είσαι ο μόνος ο οποίος:
- ξέρει,
- καταλαβαίνει,
- είναι σωστός,
- σκέφτεται σωστά,
- πράττει σωστά,
- προασπίζει τα συμφέροντα των πολλών,
- κυρρήτει το λόγο του σωστού.

 
At 5:23 AM, Anonymous ΙΣΤΟΡΙΚΟς said...

Κακό πράμα να σπάμε δημόσια περιουσία. Σωστά;
Πρέπει να το εμποδίσουμε. Σωστά;
Να βάλουμε ένα κλειστό κύκλωμα κι ένα μπάτσο για κάθε σχολείο. Σωστά;

Η κυβέρνηση παίρνει κάποια μέτρα για τα σχολεία ας πούμε τώρα, που βρίσκουν αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών. Οι μαθητές προχωράνε σε καταλήψεις.
ΠΟΙΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΕ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΡΑΞΙΕΣ, που έκαναν τη ζημιά να ψήσουν τους συμμαθητές τους να κινητοποιηθούν;
Κανείς. Σωστά;
Και αν κανείς δεν εξασφαλίζει τη χρήση τους, οι κάμερες θα χρησιμοποιηθούν για έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομοκρατούν προληπτικά όποιον διανοηθεί να φέρει ανακατοσούρα στο σχολείο. Και να μάθουν όλοι, από το σχολείο, οτι είναι κάτι φυσικό, να τους κοιτάει όλους κάποιος που δεν μπορούν να δουν οι ίδιοι. Αν περάσει το βασικό αυτό μύνημα, κανείς δε χρειάζεται να κοιτάει τις εικόνες από τις κάμερες των σχολείων, εκτός αν γουστάρει να πάρει μάτι μικρές (ή μικρούς). Σωστά;
ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΝΕ.
Αλλά οι μαθητές έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν...

 
At 5:49 AM, Blogger EKTORAS said...

Είμαι πολύ περίεργος να δω αν τώρα κατάλαβε το ..."απολιτίκ γενικότερα άτομο" :))

Εγώ πιστεύω πως οι χαφιεδοκάμερες δεν έχουν πουθενά θέση. Ούτε στα σχολεία, ούτε στους δρόμους. Και αυτές που υπάρχουν να φύγουν. Και επειδή βέβαια δεν πρόκειται αυτοί που τις έβαλαν να τις κατεβάσουν, να τις κατεβάσουμε εμείς εδώ και τώρα.

 
At 5:59 AM, Anonymous ΙΣΤΟΡΙΚΟς said...

Συμφωνώ. Αύριο, θα είναι αργά!
ΥΓ: Διάβαζα οτι ο "σοφός" Μητσοτάκης ζήτησε να καταργηθεί κι αυτή η κουτσή "αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων"...

 
At 8:39 AM, Blogger EKTORAS said...

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση αυτό που ζητά ο Μητσότάκης. Να σκεφτείς ότι η Αρχη έχει αποφανθεί υπέρ της κατάργησης των χαφιεδοκαμερών, αλλά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λέει ότι δεν μπορεί να τις αποκαθηλώσει πριν τις παραλάβει από τον ιδιώτη που τις έχει εγκαταστήσει. Με άλλα λόγια δεν μας παρακολουθεί καν το κράτος, αλλά ένας ιδιώτης. Καταλαβαίνεις πόσο σοβαρά είναι τα πράματα;

 
At 6:13 PM, Blogger Your Man said...

Πολύ ωραία, εγώ ο απολιτίκ λοιπόν αρχίζω και ψήνομαι γιατί ο Ιστορικός μου εξήγησε πολύ απλά αυτό που ο Έκτωρας δεν έκανε τόσες μέρες.

Δέχομαι λοιπόν αυτό το επίχειρημα. Προφανώς είναι θέμα του πού βάζει κανείς τα όριά του πάνω στο φάσμα των απόψεων. Εσείς τη βάζετε στο "0% ανοχή στην παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου", άλλος μπορεί να το βάζει στο 50% (πχ να υπάρχουν κάμερες να κοιτάνε μόνο προς τα έξω) και άλλος στο 100% (να μπούνε κάμερες μέχρι και στις τουαλέτες).

Αλλά δε νοιάζει το τι λέει ο καθένας και αν έχει δίκιο ο 0, ο 50 ή 100. Με νοιάζει να καταλάβω αυτό το blog.

Είπες λοιπόν Ιστορικέ το εξής:

ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΝΕ

Όπως το διαβάζω, συμφωνώ μαζί σου.

Άρα λοιπόν ο κομμουνισμός είναι το να σεβόμαστε τις απόψεις του λαού;

 
At 4:49 AM, Blogger EKTORAS said...

Τελικά ρε μάγκα μου θυμίζεις κάτι τύπους στη δικτατορία που μας πρήζαν τα αρχίδια με διάφορες τάχα καλοπροαίρετες και τάχα αφελής ερωτήσεις του στιλ, βέβαια κακό πράμα που δεν μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα, αλλά μήπως ήταν πριν καλύτερα με τις διαδηλώσεις; Τώρα τουλάχιστον έχουμε την ησυχία μας.

Να σου πω από τώρα την επόμενη ερώτησή σου: Και εκεί που εφαρμόστηκε ο κομμουνισμός οι απόψεις του λαού ήταν σεβαστές; Και μετά την απάντηση που θα πάρεις αφού θα κάνεις καμιά δεκαριά ακόμα ερωτήσεις, θα καταλήξεις στο βαθυστόχαστο συμπέρασμα ότι όλα αυτά είναι μεν πολύ σωστά, αλλά ανεφάρμοστα.

Πάρε λοιπόν το κουβαδάκι σου και αντε σε άλλη παραλία μαλακομπούκωμα. Τώρα έγινα σαφής, ή θες να στα πω ακόμα σαφέστερα;

 
At 8:17 AM, Blogger Your Man said...

Σιγά, νομίζεις αγχώθηκα που με είπες μαλακομπούκωμα; Βρίσε με όσο τραβάει η όρεξή σου, αλλα μόλις εκτονωθείς κάτσε και διάβασε τα όσα σε ρωτάω γιατί εμένα με ενδιαφέρει αυτή η συζήτηση.

Δεν είναι το κατά πόσον είναι εφαρμόσιμα αυτά που λες. Έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις πως είναι εφαρμόσιμα, αφού κανείς δε μπορεί να σου αποδείξει το αντίθετο παρά μόνο αν γίνουν τα πράγματα όπως εσύ τα θες.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να μου κάνει εντύπωση το ότι θεωρείς πως οποιοσδήποτε δεν είναι κομμουνιστής πρέπει να είναι δεξιός.

Η επόμενη ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής και θα ήθελα να την απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα όπως έκανε ο Ιστορικός με την προηγούμενή μου ερώτηση. Στην λέω λοιπόν αναλυτικά:

Αφού ο κομμουνισμός έχει ως υπέρτατη αξία αυτό που θέλει ο λαός και ένας με τον οποίο συμφωνείς (ο Ιστορικός) είναι αυτός που θέλει να δώσει αξία σε κάθε σώμα που έχει εκλεχθεί δημόσια από το λαό, τότε γιατί δεν αποδέχεσαι πως ο λαός δεν θέλει τον κομμουνισμό, εφόσον δεν τον ψηφίζει στις εκλογές;


Εγώ απλά την αποψή σου ζητάω.

 
At 9:48 AM, Blogger EKTORAS said...

Οταν θα γίνουν ελεύθερες εκλογές και οταν οι κομμουνιστές πάψουν να αποκλείονται από τα ΜΜΕ, τότε θα δούμε τι θέλει και τι δεν θέλει ο λαός. Κατάλαβες μαλακομπούκωμα;

Ελα τώρα, ρίξε την επόμενη "αφελή" ερώτηση: Δηλαδή στην ΕΣΣΔ οι εκλογές ήταν ελεύθερες; Είναι η κλασική ερώτηση κάθε μαλάκα που το παίζει καλοπροαίτερος.

 
At 10:05 AM, Anonymous ΙΣΤΟΡΙΚΟς said...

your man,
προσωπικά δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση να συμμετέχω στη συζήτηση που θες.
Αν έχεις απορίες γενικές για το τι είναι ο κομμουνισμός:
1. "Κομμουνιστικό μανιφέστο", Μαρξ-Ενγκελς
2. "Κράτος κι Επανάσταση", Λένιν
3. "Το αλφαβητάρι του κομμουνισμού", Μπουχάριν
Για το ΚΚΕ:
1. Καταστατικό του ΚΚΕ
2. Πολιτική απόφαση 17ου Συνέδριου.
Τα βρίσκεις όλα στο βιβλιοπωλείο "Σύγχρονη Εποχή", στην Αθήνα. Αλλά και σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία τα 3 πρώτα και στα κατά τόπους γραφεία του ΚΚΕ τα υπόλοιπα.

 
At 3:22 PM, Blogger Your Man said...

Ιστορικέ, ευχαριστώ. Εχω κατεβάσει το Κεφάλαιο από το Internet αλλά το περίμενα πολύ πιο ελαφρύ ανάγνωσμα και το άφησα στη μέση.

Έκτωρα, γιατί προσπαθείς να με προβλέψεις; Δεν με ενδιαφέρει η κατάσταση των εκλογών στην πρώην ΕΣΣΔ. Με ενδιαφέρει το τι γίνεται εδώ.

Πιστεύεις, Έκτωρα, πως με να το είσαι αντιδραστικός απέναντι στον όποιο σε ρωτάει για τον κομμουνισμό εσύ οφελείς ή βλάπτεις αυτό που αντιπροσωπεύεις;

 
At 1:33 AM, Blogger EKTORAS said...

Ρε μαλακομπούκωμα, από πό τη μία λες ότι σε ενδιαφέρει η κατάσταση εδώ. Από την άλλη με το καλημέρα δηλώνεις "απολιτίκ". Μετά υποστηρίζεις ότι κατέβασες το κεφάλαιο από το ιντερνετ αλλά το άφησες στη μέση επειδή το περίμενες ...πιό ελαφρύ. Οταν λοιπόν σε λέω μαλακομπούκωμα δεν σε βρίζω. Σε περιγράφω με μια λέξη.

Αλήθεια, πες μου σε ποιά διεύθυνση στο ιντερνετ βρήκες το ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 
At 3:16 AM, Blogger Your Man said...

Εντάξει λοιπόν, αν το μαλακομπούκωμα σου κάνει ως λέξη, εγώ δεν διαμαρτύρομαι.

Απολιτίκ δηλώνω γιατί δεν παρακολουθώ τα πολιτικά, δεν ξέρω τι κάνει η κυβέρνηση, δε βλέπω τηλεόραση, δεν ακούω ραδιόφωνο για ειδήσεις και δε διαβάζω εφημερίδες ή περιοδικά παρά μόνο αν συμβαίνει κάτι σημαντικό.

Και όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό το οποίο έχω παρακολουθήσει τότε θα δώσω δίκιο (ή άδικο) χωρίς να κοιτάω σε ποιά παράταξη ανήκει.

Το Κεφάλαιο το βρίσκεις εδώ (και σε 43 άλλα mirrors):
http://mia.marxists.org/archive/marx/works/1867-c1/index.htm

Αυτό που διαπίστωσα με τα λίγα που διάβασα δεν είναι τόσο το ότι είναι ανεφάρμοστα τα όσα λέει, αλλά το ότι ακόμα και ο τελευταίος τροχός της (κοινωνικής) αμάξης έχει μπει στο τριπάκι του να πιστεύει σε μια μορφή του American Dream.

Δηλαδή η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια όπου δεν τον βαστάει τον κομμουνισμό όταν βλέπει πως αλλού υπάρχουν άλλα κοινωνικο-πολιτικά συστήματα στα οποία κάποιος μπορεί να διακριθεί.

Βέβαια για να διακριθεί κάποιος, θα διακριθεί εις βάρος των υπολοίπων που δεν διακρίνονται. Όταν πλουτίζεις, οι άλλοι γύρω σου φτωχαίνουν γιατί απλά το χρήμα έχει σταθερή αξία.

Οι πολλοί λοιπόν προτιμούν να παίζουν σε μια ρουλέτα όπου τζογάρουν οι 37 παίκτες για να κερδίσει ο ένας και να χάσουν οι υπόλοιποι 36. Μέχρι εδώ πιστεύω συμφωνείς.

Εσύ βέβαια τώρα λες ότι αν ο κομμουνισμός είχε καλύτερη πρόσβαση στα ΜΜΕ τότε θα ήταν δυνατότερος. Σε αυτό συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, γιατί ναι, πιστεύω πως είναι πολλοί αυτοί που πρέπει να μάθουν τι εστί κομμουνισμός γιατί δεν γίνεται ρε πούστη μου να είσαι άνεργος και να ψηφίζεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αν λοιπόν ας πούμε η προβολή του ΚΚΕ ήταν ίση με του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα ΜΜΕ και μετά την τετραετία γίνονταν εκλογές, τι ποσοστό πιστεύεις πως θα ψήφιζε αριστερά, τι ποσοστό θα ψήφιζε κέντρο και τι ποσοστό θα ψήφιζε δεξιά;

 
At 3:39 AM, Blogger EKTORAS said...

Οταν συμβουν ολα αυτα, τοτε η συντριπτικη πλειοψηφια της εργατικης τάξης θα παρει την τυχη της στα χερια της. αυτο βεβαια οι εργατες θα το κανουν αργα ή γρηγορα. απλα αν τα ΜΜΕ προβαλουν ισοτιμα ολες τις αποψεις θα βοηθησει στο να γινει ο απεγλωβισμος των εργατων πιο γρηγορα. εσενα ομως ολα αυτα δεν σε αφορουν. ετσι κι αλλιως δεν ανηκεις στην εργατικη ταξη. αν ανηκες, τοτε δεν θα εκανες ολα οσα κανεις. γι' αυτο και μου ειναι αδιαφορο αν θα πειστεις ή οχι. καταλαβες μαλακομπουκομα;

Και επειδη περα απο το οτι μου εισαι αδιαφορος, βαρεθηκα ακομα και πλακα να σου κανω, δεν θα απαντησω σε οτι κι αν πεις.

 
At 6:33 AM, Blogger Your Man said...

Δε σκοπεύεις να μου απαντήσεις ακόμη κι αν απλά επαναλάβω την ερώτηση που απέφυγες να απαντήσεις;

Πιστεύεις πως με να το είσαι αντιδραστικός απέναντι στον όποιο σε ρωτάει για τον κομμουνισμό εσύ οφελείς ή βλάπτεις αυτό που αντιπροσωπεύεις;

 
At 7:48 AM, Anonymous Anonymous said...

Ρε μαλακισμένο, δε πας να γαμηθείς; Τι σε νοιαζει ρε μουνόπανο τι κάνει με τον κομμουνισμό ο Εκτορας; Δεν έχεις αρχίδια στο παντελόνι σου; Σου αρέσει να σε βρίζουν; Αν σου αρέσει συνέχισε να λες μαλακίες κάτι θα σου λεω εγώ για το μουνί της μάνας σου. Θέλεις; Αντε να δούμε βρε αδελφάρα τι θα κάνεις.

 
At 2:09 PM, Blogger EKTORAS said...

Επειδή η κουβέντα έχει χάσει πια κάθε νόημα και επειδή τα τελευταία που γράφτηκαν είναι απαράδεκτα, από εδώ και μπρος ότι άλλο γραφτεί θα σβηστεί.

 
At 2:57 PM, Blogger Your Man said...

Για να προσβληθώ από τις βρισιές σου θα πρέπει να είναι εύστοχες.

Το να με πεις μαλακομπούκωμα, αδελφάρα και άλλο θες δε με προσβάλει γιατί απλά ξέρω τι είμαι.

Σε αντίθεση, εσύ δεν γνωρίζεις τι μπορεί να έχω κάνει εγώ για τον κομμουνισμό το οποίο απλά έχω επιλέξει να μην ανακοινώσω.

Αν όμως εσένα σου δίνει ευχαρίστηση επειδή πιστεύεις πως με μειώνεις, μπορείς να συνεχίσεις όσο θέλεις.

Αλλά αν εσύ ο ανώνυμος είσαι αντιδραστικός στον καθένα που ρωτάει για τον κομμουνισμό τότε τι πιστεύεις πως προβάλλει αυτό σε όσους δεν είναι κομμουνιστές για εσάς που (λέτε πως) είστε;

Λίγα πράγματα ξέρω και αυτά δεν είναι στη σφαίρα της πολιτικής. Ξέρω όμως ότι για να προσεγγίσεις κάποιον και να του μεταλαμπαδεύσεις τις ιδέες σου θα πρέπει να ταυτιστεί μαζί σου.

Για να πείσετε τις μάζες θα πρέπει να τις ταυτίσετε με τον αγώνα σας και όχι να τους αφήσετε να σας θεωρούν περιθωριοποιημένους. Και σας θεωρούν περιθωριοποιημένους γιατί δεν επικοινωνείτε σωστά αυτά που θέλετε.

Ο αγώνας είναι πολυεπίπεδος.

Τέλος, Έκτωρα, θα πρότεινα να το ξανασκεφτείς και να μη σβήσεις το διάλογο. Το Internet είναι ένα μέσο διάχυσης ιδεών και ο Κομμουνισμός έχει ανάγκη αυτή τη διάχυση. Ένα blog δε φτάνει, αλλά μπορεί από αυτό να γεννηθεί ένα forum αύριο. Και στο forum να γίνουν συζητήσεις και να εκφραστούν απόψεις που θα ωφελήσουν εσένα και τον κομμουνισμό.

Άλλωστε, όπως είδα έκοψες τη συζήτηση όταν άρχισε να παρεκτρέπεται, δείγμα λογικής.

 
At 10:12 AM, Blogger Thrasos said...

Αν περιμένουμε απο τα αστικά ΜΜΕ να μας προβάλουνε ισότιμα με τους αλλους καλό ειναι να αρχίσουμε να πιστεύουμε και στο Θεό,χαχα!Διαβαστε κανένα ριζο ρεεε δεν σκοτώνει ;-)

 
At 10:42 AM, Blogger ADOLP HITLER said...

Η Γη θα γίνει κόκκινη,ε?Όσο έγινε και με τους Σοβιετικούς μαλάκες που κατάντησαν αλκοολικοί και οι μάνες τους πουτάνες να τις πηδάμε εμείς οι Δυτικοί.Δες την αισιόδοξη πλευρά.Σε 100 χρόνια μπορεί το κομμουνιστικό κόμμα να ανεβάσει το ποσοστό του σε εκλογικές αναμετρήσεις κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.Κρίμα που θα έχεις ψοφήσει μέχρι τότε και δεν θα έχει αλλάξει τίποτα.Σε καταλαβαίνω.Χρειάζονται μαλάκες σαν και σένα για να σας τα παίρνουμε και να περνάμε καλά.Προσωπικά πίνω σαμπάνια στο όνομά σας.Βόρεια Προάστεια γαρ...

 
At 10:51 AM, Blogger ADOLP HITLER said...

Ρε Έκτορα.Το ξέρουμε ότι δεν είσαι πολίτης.Ένας μαλάκας και μισός είσαι.Αλλά ο μπαμπάς σου,ο μπάσταρδος, είναι πολίτης και η μάνα σου ,η ξεκωλιασμένη αιμοραγούσα πουτάνα,το ίδιο.Άρα πληρώνουν φόρους και γεμίζουμε τις τσέπες μας και από αυτούς.Και μετά τρέχα εσύ μαλάκα μου να σπάσεις καμιά κάμερα.Χα χα χα

 

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker