Wednesday, October 12, 2005

Εργατοπατέρες με πτυχίο


Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) ΔΑΚΕ (ΝΔ) και Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) που διοικούν την ΓΣΕΕ συνεχίζοντας την μακρά παράδοση του Μακρηθεωδορισμού, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να υπηρετήσουν τα αφεντικά. Το νέο τους κατόρθωμα είναι η δημιουργία «Ακαδημίας» για την εκπαίδευση συνδικαλιστών στην υπηρεσία της εργοδοσίας. Μια μόνο ματιά στο πρόγραμμα σπουδών αρκεί για να φανεί του λόγου το αληθές.

Σε έγγραφο της ΓΣΕΕ προς τις επιχειρήσεις όπου τους ζητά να υποδείξουν εργαζόμενο προκειμένου να πάρει πτυχίο εργατοπατέρα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Η Ακαδημία της Εργασίας της ΓΣΕΕ αποτελεί έναν καινοτόμο εκπαιδευτικό θεσμό που επιμορφώνει συνδικαλιστικά στελέχη. Η αποστολή του είναι να ενισχύσει το μορφωτικό προφίλ των ανθρώπων που ενασχολούνται με τα συνδικαλιστικά θέματα, ώστε η συμμετοχή τους στον κοινωνικό διάλογο αλλά και στις τριμερείς διαβουλεύσεις να είναι περισσότερο αποτελεσματική και χρήσιμη για το κοινωνικό σύνολο»

Με άλλα λόγια η ΓΣΕΕ ζητάει από την εργοδοσία να της παραδώσει υπαλλήλους προκειμένου να τους επιστρέψει ικανούς στο να προασπίζονται τα συμφέροντα των βιομηχάνων και όχι των εργατών.

· Να τι φιντάνια ετοιμάζουν!

Ο νέος τύπος συνδικαλιστή που έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει η «Ακαδημία» προκύπτει και μέσα από το περιεχόμενο των «σπουδών» που θα παρέχονται. Ένα από τα βασικά μαθήματα φέρει τον τίτλο «Βασικές Αρχές Διοίκησης - Λήψη Αποφάσεων». Στόχος του μαθήματος, όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα «σπουδών», είναι «Να γίνει κατανοητό τι σημαίνει διοικώ μια οργάνωση, μια επιχείρηση, ακόμα και ένα σύλλογο της γειτονιάς και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις, μικρές ή μεγάλες». Δηλαδή, σύμφωνα με τους προφέσορες της Ακαδημίας, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι συνδικαλιστές δεν αντιπροσωπεύουν, αλλά διοικούν τα συνδικάτα. Δεν εκπροσωπούν μια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων, αλλά τους διοικούν. Και μάλιστα τα διοικούν, όπως θα διοικούσαν μια επιχείρηση..!
Εύγλωττο είναι και το «περίγραμμα» της ύλης του μαθήματος που δίνεται σε τίτλους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: «Το μάνατζμεντ ως επάγγελμα. Είναι όπως όλα τα άλλα;», «Ένα πρώτο σύνολο αρχών διοίκησης και λήψης αποφάσεων», «Βιομηχανία - Παραγωγή - Μάρκετινγκ», «Τι είναι το μάνατζμεντ τελικά;» Μετά από τα παραπάνω, μπορεί να έχει κανένας απορία για τον «τύπο συνδικαλιστή» που πλάθει η ΓΣΕΕ μέσω της ακαδημίας; Ότι τελικά, διαμορφώνει μια συνδικαλιστική ελίτ, που θα διοικεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, όπως ένας μάνατζερ θα διοικούσε τη «χ» ανώνυμη εταιρία; Μια ελίτ, για να επιβάλλεται στους εργαζόμενους από τα πάνω μέσα από μια ιεραρχία «διοίκησης», και που δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατική δομή των συνδικάτων (τουλάχιστον όπως θα έπρεπε να είναι τα συνδικάτα), όπου βασικές αρχές είναι η αντιπροσώπευση, η εκλογή η αντιπαράθεση απόψεων, προγραμμάτων και ιδεών.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που υπογράφουν τα παραπάνω είναι:
ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρ. Πολυζωγόπουλος (ΠΑΣΚΕ) ο γγ της και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κ. Πουπάκης και οι δυο μέλη της διοίκησης της «Ακαδημίας». Ο τρίτος της... «ακαδημαϊκής» παρέας είναι ο επικεφαλής της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Καλύβης, ο οποίος εκπροσωπεί και την παράταξή του στο ΔΣ της «Ακαδημίας».

Φτύστε τους, όχι βέβαια για να μην ματιαστούν, αλλά γιατί το αξίζουν.

5 Comments:

At 3:23 AM, Blogger Avanti said...

Σε εργατομητέρες δίνουν πτυχίο;
Θέλω ένα με βαθμό "άριστα δέκα με τόνο"
Μπορώ να το έχω;

 
At 5:18 AM, Blogger EKTORAS said...

Δίνουν, αλλά πρέπει να είσαι στη ΠΑΣΚΕ, στη ΔΑΚΕ, αντε στην Αυτόνομη παρέμβαση :))

 
At 4:39 PM, Blogger zoe said...

Κι ομως, η ΓΣΕΕ αγωνιζεται... Εδωσε και αυξηση 77 λεπτα φετος...

 
At 10:50 AM, Blogger ADOLP HITLER said...

Ρε Έκτορα.Το ξέρουμε ότι δεν είσαι πολίτης.Ένας μαλάκας και μισός είσαι.Αλλά ο μπαμπάς σου,ο μπάσταρδος, είναι πολίτης και η μάνα σου ,η ξεκωλιασμένη αιμοραγούσα πουτάνα,το ίδιο.Άρα πληρώνουν φόρους και γεμίζουμε τις τσέπες μας και από αυτούς.Και μετά τρέχα εσύ μαλάκα μου να σπάσεις καμιά κάμερα.Χα χα χα

 
At 3:32 PM, Blogger Red / Green Riding Hood said...

Ωραία και μίας και είσαι κουμουνιστής εξηγησε και σε μας τι διαφορά έχει από τη KUTV? απόφοιτος ηταν και ο Μέγας ηγέτης Ζαχαριάδης που καθάρισε το κόμμα από όλα τα ρεβιζιονιστικά στοιχεία του ΚΚΕ που δε δέχονταν γραμμή από το πατερούλη.

 

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker